søndag 24. mai 2015

Urtesalt

Urtene står så nydelig i drivhuset, men vil så gjerne beholde de utover høsten og vinteren. Det å fryse de som de er føler jeg ikke helt funker bra, så jeg mekka sammen noe urtesalt. Smaker himmelsk på egg, i sauser og alle andre steder man bruker krydder.

Du trenger:
Hvitløk
Urter
Chilli
Havsalt



Start med å hente en god porsjon urter i hagen. Jeg brukte basilikum, timian, persille og oregano. I tillegg hadde jeg i 2 kinesiske hvitløk og 2 stk røde chilli (uten før). I tillegg brukte jeg en halv kilo havsalt. Hakk urtene så fint som over hodet mulig. Jeg bruker verdens beste investering, en hakker fra tupperware. Forsøkte i blenderen også, men ble ikke bra.

Når urtene er hakket har du det i en bolle sammen med saltet og blander godt. Legg det så på en stekeplate med bakepapir og spre det godt utover.


Sett brettet midt i ovnen og sett på over og undervarme med 80°C med døra på gløtt. Tida vil variere, men det må stå til det er HELT tørt. Gjerne over natta. Her sto det 3 timer på kvelden, skrudde av ovnen da jeg la meg og satte den på igjen i 4 timer neste morgen. Når blandingen er avkjølt hadde jeg det i en blender for å finhakke det. Ble helt fint pulver, rett og slett helt perfekt!!! For å være sikker på at det var helt tørt satte jeg det inn igjen en time før jeg hadde det på glass.


Ha det på fine krukker og gi det bort i gaver! Ingen ting er bedre enn hjemmelaget mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar